Zakenvrouw van het jaar!

Jezelf klein maken

Ik kwam de docentenruimte inlopen omdat ik training ging geven op een school. Ik zie een van mijn collega´s zitten. Ze heeft mij op een gegeven moment ook in het vizier. Ze geeft me een mooie glimlach en ze zegt: Wauw, wat gaaf zeg dat je zakenvrouw van het jaar bent en wat een onwijs mooie foto’s.” En ik wist even niet wat ik met deze reactie moest.

Ik wist wel dat ik direct de neiging had om mezelf klein te maken. Haar uit te leggen dat dit natuurlijk niet ging over zakenvrouw van het jaar zijn maar dat het “gewoon” een vrouwennetwerk is die een tijdschrift maakt en waar ik dan in stond. Achteraf denk ik: “Carmen waarom maak je jezelf toch zo klein?” Dat vond ik best een goede vraag aan mezelf.

Ik merkte na het stellen van deze vraag, dat er direct een andere vraag in mij op kwam. Namelijk hoe serieus neem ik mezelf en mijn business? Alweer een goede vraag 😉

Zichtbaarheid

Het was dus zeker het onderzoek waard dat ik als podiumbeest uiteindelijk toch op dat moment merkte dat ik mijn eigen zichtbaarheid aan het saboteren was. Super interessant maar waar was en ben ik nou eigenlijk bang voor. Ja, beste mensen het is voor succes want stel dat mijn business razendsnel in een stroomversnelling komt?

Rationeel is dat waar ik als ondernemer naar streef. Ik wil groeien! Maar wat als het echt gebeurd? Ik kwam er dus achter dat ik dat een hele enge gedachte vond ( en soms nog steeds vind) want ja dan kom ik in het niet weten. Nu heb ik al mijn schaapjes op het droge en weet ik wat ik heb.

Improvisator in hart en nieren

Ik realiseerde mij dat mijn gedachte hierover echt zo niet waar was. Ik ben een improvisator in hart en nieren. Ik heb een enorme veerkracht en flexibiliteit in mij dus waarom zou ik niet mee kunnen gaan in mijn groei? Ik merkte dat ik onbewust telkens “op zoek” was naar dingen die mij klein hielden en zo ga je je ook gedragen.

 

Geloof in jezelf

Wellicht herken je het wel. Dat je dan jezelf hoort zeggen: ” het gaat best goed met mijn bedrijfje”.
Die fase ben ik echt voorbij. Ik draag (nog) niet de titel “zakenvrouw van het jaar”…nog niet…maar wat NOG niet is kan NOG komen. Als ik er maar zelf keihard in geloof. Zowel in mijn BEDRIJF als in alle mooie talenten die ik bezit.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *