Actiegericht leren, wat is dat ?

Ik krijg regelmatig de vraag: “Hoe ziet dat eruit, dat actiegericht of ervaringsgericht leren?”

Dat is eigenlijk heel simpel. In de training word je uitgedaagd om in actie te komen en je ervaringen te delen zodat het blijft hangen. Als je iets ervaart, komt daar ook een emotie bij. Je vond het gaaf of behoorlijk moeilijk maar het is je wel gelukt! Dit blijft hangen zodat de deelnemers optimaal kunnen leren.

In de trainingen maak ik gebruik van van verschillende vaardigheden van de groep. Ik laat ze met elkaar in gesprek gaan. Ik laat ze met de acteur oefenen. Ik geef ze opdrachten mee en daag ze uit om vooral zelf na te denken en dit bespreekbaar te maken. Ik ben niet vies van een goeie discussie binnen de groep. Ook dit blijft vaak bij.

Met actiegericht leren daag je de deelnemer dus op meerdere fronten uit. Namelijk het gesprek voeren, het doen en het zelf nadenken. Dit zorgt ervoor dat het blijft hangen, dat er meerdere perspectieven aan het licht komen en dat het team eens echt met elkaar in gesprek gaat!

Bij deze heb ik nog een fotocollage toegevoegd. Hierin kun je verschillende beelden zien van het actiegericht leren. We zetten zelfs ook theater in, om te laten zien wat er gebeurd op de werkvloer.
Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op. Ik vind het leuk om jou ook kennis te laten maken met actiegericht leren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *